După video-ul alăturat, filmat în 2004, poate.

Un grup de evanghelici au fost inivitați pentru prima dată după o sută de ani să o facă (D.L. Moody a predicat acolo în 1899). A compromis Ravi Zacharias în predică? Judecați (mesajul este lung).  Se pare că singurul punct la care mormonii n-au aplaudat a fos când a ajuns la doctrina trinității.

Președintele instituției unde lucrez (Fuller Theological Seminary) a făcut recent afirmația că mormonii, după părerea lui, nu sunt o „sectă”/ (engleză: „cult”. Link to Mouw on CNN). Afirmația a fost făcută în contextul în care un păstor care îl susține pe Rick Perry la președinție a numit mormonismul un cult. Concluzia acestui păstor a fost că fiecare creștin ar trebui să-l suțină la președinție pe Perry, care este creștin, nu pe Romney (în urma unro reacții în presă păstorul respectiv a specificat că dacă ar trebui să aleagă între Obama și Romney el l-ar vota pe Romney).

După această afirmație a președintelui am primit câteva e-mailuri (pe adresa generică de la servici) cât și întrebări de la diferite persoane pe această temă. Destul să spun că unele mesaje nu au fost tocmai prietenești. Mă întreb ce o fi primind președintele pe adresa directă! 🙂 Oricum, cred că după peste zece ani de dialog cu mormonii (într-un grup închis), s-a obijnuit.

Probabil românii din Romania sunt mai puțin interesați de subiect deocamdată, deși veizi www.mormonii.ro. Personal, n-am avut nici un interes pentru subiect până acum vre-o două luni, când am început să primesc vizite de la misionari mormoni. Narațiunea acestor întâlniri cred că reprezintă destul de clar la ce concluzii am ajuns. Întrebarea este, ce facem, dialogăm sau nu cu mormonii?